Yöntemi Önemsemek: Nitel Göç Araştırmalarına Eleştirel Bir Katkı

Üniversitemizde “Yöntemi Önemsemek: Nitel Göç Araştırmalarına Eleştirel Bir Katkı” Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (KODAM) tarafından; Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi öğretim üyelerinden  Arş. Gör. Dr. Osman Ülker’in yönlendiriciliği ve yine Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Güloğlu’nun konuşmacı olduğu “Yöntemi Önemsemek: Nitel Göç Araştırmalarına Eleştirel Bir Katkı” başlıklı e-konferans gerçekleştirildi.

Güloğlu, yöntem kelimesinin çeşitli dillerle terminolojik ve felsefi kökenine dair atıfta bulunarak konuşmasına başladı. Yöntemin bir olgu veya durum hakkında insanların sahip olduğu kanı veya ön kabulleri ile epistemi diye ifade edebileceğimiz kesin doğruyu ayırt etmeye yarayan tek araç olduğunu ifade etti. Yöntemin tanınan ve bilinen arasında ayrım yapmayı sağlayacağını, dolayısıyla bilimsel alanda yapılan bir araştırmada metodolojiyi ihmal etmenin yapılan araştırmanın sıhhati açısından ciddi problemler oluşturacağını belirtti.

E-konferans soru-cevap bölümünün sonra sona erdi.