Uyum Eğitimi Bilgilendirme Programı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Uluslararası Öğrenci Topluluğu ve  Kilis Orta Doğu ve Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin  (KODAM) düzenleyicileri arasında bulunduğu Yükseköğretimde Uluslararası Öğrencilerin Yaşadıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklı konferans etkinliği gerçekleştirildi.
İlk olarak Kilis Göç İdaresi Müdürü Mesut ÇAKIR açılış konuşması yaptı. Ardından Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim EFE ülkemizde bulunan uluslararası öğrencilerin sayısı, hukuki statüleri ve sahip oldukları hakları ile ilgili bilgi verdi. Eğitim-Öğretim faaliyetlerinde ülkemizin Uluslararasılaşmayı sağlamak adına hibrit bir eğitim modelini benimsediğini ifade etti. Üniversitemizle beraber Türkiye'de bulunan pek çok yükseköğretim kurumunda da Suriyeli öğrencilerin mevcudunun diğer uluslararası öğrencilere nazaran fazla olduğuna dikkat çekti. Ardından bu öğrencilerin yaşadıkları veya yaşamaları imkan dahilinde olan hukuki, içtimai, iktisadi ve eğitim ile ilgili problemler ve bu sorunları çözebilmek adına teklif edilebilecek alternatif çözüm önerilerine değindi.Ardından İl Göç Uzman Yardımcısı Adil ÇETİNER, yabancıların İkamet İzinleri ve Geçiş Korumaları hakkında bir sunum yaptı.Ardından Kilis Gençlik Spor İl Müdürü Mahmut ÇETİN Gemçlik ve Spor Müdürlüğü Teşkilat Yapısı, İşleyiş ve Projeleri hakkında bilgi verdi.Son olarak Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Ruhat YAŞAR ilgili konu hakkında açıklamalarda bulundu.