24.02.2022 tarihinde İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman SOYLU’nun başkanlık ettiği ve Göç İdaresi Başkanlığı’nın koordine ettiği, “Üniversitelerin Göç İle İlgili Araştırma Merkezleri/Enstitüleri İle İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi. Ankara’da gerçekleşen toplantıya Kilis 7 Aralık Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İbrahim EFE de katıldı.

Ankara Gölbaşı’nda Vilayetler Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail ÇATAKLI ile birlikte, göç araştırma merkezleri ve enstitülerinden çok sayıda akademisyen katılım sağladı.  Göç konusuna dair yaşanan nihai gelişmeler ele alınarak, söz konusu merkezlerle iş birliği imkânları müzakere edildi.