Konferans, Üniversitemiz Kilis Tarihi ve Kültürü Araştırma Merkezi (KİTAM)'ın ev sahipliğinde yüz yüze ve zoom üzerinden hibrit olarak düzenlendi.
Chang, İstanbul' da bulunan Suriyeli müteşebbisler ve şirketler hakkında yaptığı saha araştırması üzerine bilgi verdi. Farklı sektör ve medlek gruplarından olan Suriyeli sığınmacılara yönelik yarı yapılandırılmış mülakat doruları ve cevaplardan elde ettiği nitel verileri aktardı. Yıllık olarak 100 milyon Türk Lirası gelirin bu müteşebbisler tarafından Türk ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Tüm bu mülahazalardan sonra Suriyeli müteşebbislerin Türk ekonomisinin gelişimini olumlu etkilendiğini belirtti.
Konferans soru-cevap kısmından sonra sona erdi.Üniversitemiz Orta Doğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KODAM) bünyesinde KODAM müdürü Doç. Dr. İbrahim Efe'nin moderatörlüğünde, Chengchi Üniversitesi'nden (Tayvan) Misafir Araştırmacı Dr. Yunus Ching-An Chang'ın konuşmacı olduğu "The diversified socio-economic composition of Syrian refugees and its implications" adlı konferans etkinliği gerçekleştirildi.

Chang, İstanbul' da bulunan Suriyeli müteşebbisler ve şirketler hakkında yaptığı saha araştırması üzerine bilgi verdi. Farklı sektör ve medlek gruplarından olan Suriyeli sığınmacılara yönelik yarı yapılandırılmış mülakat doruları ve cevaplardan elde ettiği nitel verileri aktardı. Yıllık olarak 100 milyon Türk Lirası gelirin bu müteşebbisler tarafından Türk ekonomisine katkı sağladığını ifade etti. Tüm bu mülahazalardan sonra Suriyeli müteşebbislerin Türk ekonomisinin gelişimini olumlu yönde etkilendiğinin söylenebileceğini belirtti.

Konferans soru-cevap kısmından sonra sona erdi.